غذای گیاهی

سویا و 10 روش طعم دار کردن آن

سویا و 10 روش طعم دار کردن آن :

سویا یکی از بهترین مواد غذایی موجود در جهان است که علی رغم مزایای زیادی که دارد از محبوبیت بالایی در میان افراد برخوردار نیست. اگر بدانید این ماده به ظاهر بدمزه چقدر برای بدن تان می تواند مفید باشد هرگز آن را از رژیم غذایی خود حذف نمی کنید. سویا سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است و فیبر محلول در آن می تواند به سلامتی بدن تان کمک کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید سویا به شکل محصولات مختلفی در بازار به فروش می رسد. در این مقاله قصد داریم چند مورد از سویاهای موجود را با هم بررسی کنیم و ببینیم چگونه می توانیم این ماده را طعم دار نماییم. پس همراه ما باشید.

انواع مختلف سویا:

اگر سری به سوپرمارکت های بزرگ شهرتان بزنید با انواع مختلفی از سویا روبرو خواهید شد. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.

شیر سویا:

شیر سویا یکی از اصلی ترین منابع پروتئین سویا محسوب می شود. این ماده از دانه های سویایی که به طور ریز خرد شده اند به دست می آید. اگر روی بسته بندی شیر سویا را بخوانید متوجه می شوید که طعم دهنده ها و افزودنی های مختلفی به آن اضافه می شود.

ادامامه:

Edamame دانه سویای سبزی است که هنوز در پوسته بیرونی خود قرار دارد. این ماده برای خیلی ها شگفت انگیز و بی نظیر است چون ماده غذایی کاملی است و می توان آن را به خوبی مورد استفاده قرار داد. پوسته بیرونی آن را در آب برای چند دقیقه بجوشانید، سپس سویا را از پوسته اش خارج کنید و مصرف نمایید. این نوع سویا برای پخت انواع مختلفی از سوپ ها، سس پاستا، سالاد و تاس کباب عالی هستند. یک پیمانه از ادامامه پوسته دار حدود 23 گرم پروتئین خواهد داشت.

پودر پروتئین سویا:

پودر پروتئین سویا به دو شکل به فروش می رسد و همین امر خرید آن را کمی دشوار می سازد. قبل از اینکه بخواهید چنین پودری را خریداری کنید اطلاعات روی بسته بندی را بخوانید تا مواد افزودنی زیادی در آن به کار نرفته باشد. شما می توانید از این پودر برای تهیه شیک یا پخت غذا استفاده کنید. پودر پروتئین سویا حاوی 70 درصد پروتئین است.

آرد سویا:

اگر تصمیم گرفته اید محتوای پروتئینی نان، کیک و کوکی خود را افزایش دهید حتماً آرد سویا را به برنامه غذایی تان اضافه کنید. آرد سویا گلوتنی در خود ندارد و می تواند برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند گزینه خوبی باشد. یک چهارم پیمانه از آرد سویا 8 الی 12 گرم پروتئین دارد.

تمپه:

تمپه(Tempeh) غذایی است که از دانه های سویا به دست می آید. گاهی از اوقات برای خوش طعم شدن این غذا برنج قهوه ای یا جو نیز به آن اضافه می شود. اگر می خواهید گوشت را از رژیم غذایی تان حذف کنید تمپه بهترین انتخاب برایتان خواهد بود چون طعم گوشت می دهد. این ماده را می توان طعم دار کرد و به صورت گریل شده مورد استفاده قرار داد. تمپه پروتئین، فیبر و ایزوفلاونوئیدهای زیادی در خود دارد.

10 روش طعم دار کردن سویا:

همانطور که قبلاً نیز بیان کردیم خیلی ها سویا را به دلیل طعمی که دارد دوست ندارند. با اینحال به کمک روش هایی که در ادامه بیان خواهیم کرد می توان طعم بهتری به سویا بخشید و آن را خوشمزه تر کرد:

  1. سویا را به مدت چند دقیقه با آب پرتقال یا آب نارنج مزه دار کنید.
  2. سویا را با آب سرد نشویید.
  3. آب سویا را بیشتر از یکبار عوض نکنید.
  4. سویا را فشار ندهید.
  5. کمی پیاز رنده کنید و سویا را با پیاز، کمی روغن زیتون یا کره تفت دهید.
  6. از پودر سیر برای مزه دار کردن سویا استفاده کنید.
  7. اگر دوست داشتید می توانید از زعفران هم برای خوشمزه تر کردن سویا استفاده کنید.
  8. زردچوبه هم طعم خوبی به سویا می دهد.
  9. پودر آویشن و کاری هم معجزه می کند.
  10. گاهی از اوقات استفاده از آبغوره طعم سویا را بی نظیر می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *